Edut

Black Fridayn etu jälleenmyyjille on ehdottomasti sen kuuluisuus ja monen vuoden markkinoinnin tulos, jonka ansiosta kuluttajat Yhdysvalloissa odottavat jokavuotista Black Friday:ta, nykyään jopa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yritysten ei tarvitse erikseen markkinoida kovasti uuden ilmiön puolesta, vaan kuluttajat tietävät ilmiöstä jo laajasti.

Vuosi vuodelta Black Friday on ollut suurempi tapahtuma ja siksi erinomainen mahdollisuus yrittäjille lisätä myyntiä ja saada lisää liikennettä esimerkiksi heidän verkkokauppaansakin.

Lisäksi Black Friday on erinomainen mahdollisuus yrityksille tyhjentää varastojaan ennen joulusesonkia ja myydä kerralla paljon esimerkiksi hieman vanhentunutta elektroniikkaa uusien tuotteiden tieltä pois. Black Friday:sta alkaa heti joulusesonki, joten varastot sekä liikkeet tyhjenevät kätevästi Black Fridayn aikana. Erityisesti muoti- ja elektroniikkaliikkeet hyötyvät Black Fridaysta.

Black Friday on myös erinomainen tilaisuus yrittäjille hankkia uusia asiakkaita, ilman suurta panostamista asiaan. Black Fridayn aikana valtava määrä ihmisiä on liikkeellä, jolloin yritysten kannattaa panostaa ulkoasuunsa sekä tarjoamiinsa tarjouksiin jäädäkseen kuluttajien mieleen.
Kun yrittäjä onnistuu asiakkaiden kanssa Black Fridayna ja saa heidät tyytyväisiksi on todennäköistä, että asiakkaat palaavat liikkeeseen vielä ennen joulua ja sen jälkeenkin.
Tämän vuoksi yritysten voi hyvinkin olla kannattavaa tarjota mittaviakin alennuksia, sillä jos asiakas ostaa Black Fridaynä alennettuun hintaan ja tulevaisuudessa palaa liikkeeseen hankkimaan tuotteita normaaliin hintaan, yritys voittaa pitkällä aikavälillä.

Black Friday ollaan onnistuttu luomaan aivan erityiseksi kuluttamisen päiväksi, jolloin ihmisillä on valtava tarve päästä ostamaan paljon tuotteita, edullisesti. Ihmiset etsivät tarjouskatalogeista mahtavia tarjouksia ja ovat valmiita kuluttamaan paljon, jolloin he lopulta todellisuudessa päätyvät ostamaan paljon tuotteita normaaliin hintaan. Kuten normaalissakin alennusmyynneissä:
yritys on alentanut 15€ ripsivärin hinnan kolmeen euroon, jolloin valtava asiakasryntäys saapuu liikkeeseen. Moni asiakkaista on suunnitellut ostavansa ainoastaan tuota alennettua ripsiväriä, osa pysyy suunnitelmassaa, suurin osa ei. Suurin osa asiakkaista sortuu siis ostamaan paljon muitakin tuotteita normaalihintaan tai lähes normaalihintaan.

Lisäksi Black Fridaylla on täydellinen ajoitus saapuvan joulun suhteen. Asiakkaat ehtivät hankkimaan joululahjat hyvissä ajoin ennen joulua ja myös postissa lähetettävät lahjat ehtivät ajoissa perille. Näin asiakkailla ei ole riskiä siitä, että jonkun joululahja ei ehtisi perille ja lisäksi joululahoista aiheutuva stressi on mahdollista välttää hankkimalla lahjat hyvissä ajoin etukäteen.

Ongelmat

Black Fridayn ongelmaksi voidaan nimetä se, että kuluttajat odottavat mittavia alennuksia Black Fridayn koittaessa. Kuluttajat ovat oppineet mihin hintaan Black Fridayna kannattaa hankkia tai edes vaivautua paikalle. Tämä aiheuttaa suuria paineita valtaville yrityksille kuten Simon Lancaster, Senior Optimisation ja esimerkiksi Analytics Managerille. Kuluttajat odottavat valtavia alennuksia ja pettyvät, kun yritykset eivät voi taipua niihin. Erityisesti Apple:lta odotetaan paljon alennuksia, mutta heidän marginaalinsa ei riitä siihen.Black Fridaylla voi olla huono vaikutus yrityksen voittomarginaaliin ja kyselyn perusteella ihmiset ovat huolissaan tästä vaikutuksesta.

Black Fridayn aikana yrityksillä on paljon myyntiä ja monille yrityksille päivä on kaupankäynnin kiireisin päivä vuodessa, mutta monen yrityksen voitto marginaali kärsii paljon Black Fridayn aikana. Urheilumuotimerkin Niken työntekijä Gabriela Bergamasco selittää tämän:
“Kun kuluttajat odottavat alennuksia jo valmiiksi, me emme voi välttyä siltä (Black Fridaylta). Jos me haluamme osan heidän kulutuksestaan, meidän on pakko saada heidän huomionsa varastettua tajouksilla. Kuitenkin, meidän tulee olla erityisen tarkkoja meidän tuotemarginaalimme kanssa taataksemme hyvän lopputuloksen.”

Yritysten tulee miettiä tarkkaan, kuinka paljon he haluavat antaa alennusta tuotteista, jotka todennkäköisesti menevät kaupaksi myös ennen joulua ja korkeampaan hintaan. Kuitenkin, jos yritys ei anna alennuksia Black Fridayna, se saattaa hävitä tärkeitä asiakkaitaan kilpailijoilleen.